dijous, 13 de febrer del 2014

National Geographic corona Kilian Jornet com a l’aventurer de 2014

National Geographic corona Kilian Jornet com a l’aventurer de 2014

El corredor català Kilian Jornet està d’enhorabona. L’skyrunner de casa nostra ha estat escollit, i per votació popular, per la superpoderosa Nacional Geographic com a l’Aventurer de 2014. Als seus 26 anys, el ceretà té l’honor d’haver-se adjudicat aquest premi tan prestigiós succeïnt en el palmarès l’austríac Felix Baumgartner que va rebre el guardó després de l’espectacular salt que va protagonitzar des de l’estratosfera fins la terra.
Jornet, que ostenta diferents rècords de velocitat en ascensió de muntanyes, s’ha imposat a 12 aventurers més amb el rècord afegit de més votacions mai registrades. Però l’skyrunner de casa nostra no només viu de grimpar per les muntanyes del món desafiant la naturalesa. Jornet també té inquietuds literàries. De fet, a la Llibreria Índex de Vilassar de Mar disposem d’un parell de llibres que, amb un gran èxit de vendes, tenen aquest superhome com a protagonista.

Córrer o morir
Superades les 12 edicions, Córrer o Morir és un llibre d’aquells que es va fent un forat en l’imaginari col.lectiu català. En Kilian Jornet explica, al llarg de 200 pàgines, quina és la seva filosofia de vida, d’on treu aquesta força sobrenatural que li permet realitzar reptes tan brutals com ser l’home més ràpid que puja i baixa del Kilimanjaro, guanyar infinitat de curses de muntanya de duresa extrema o fulminar rècord mundial rere rècord mundial. En Kilian Jornet reflecteix en aquest primer treball, traduït a més de 10 idiomes, les seves sensacions, el que el motiva a córrer, el que li passa pel cap durant la cursa…

La frontera invisible
En Kilian Jornet, un autèntic guanyador, va passar per un mal moment quan un dels seus companys d’aventures, l’Stephane va perdre la vida a la muntanya. Aquest desgraciat accident va fer pensar molt l’skyrunner català que va voler reflexionar sobre les fronteres (ell considera que normalment són mentals) i que es van dibuixant i redefinint. Jornet explora pors, fronteres, límits, dolor, felicitat, amor i amistat. Es tracta d’un treball molt íntim que permet obrir una escletxa per conéixer de ben a prop aquest autèntic atleta.

Text: Joan López Escofet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada