dijous, 3 d’abril del 2014

Aquest Sant Jordi també pots regalar... Barça

Aquest Sant Jordi també pots regalar... Barça

La Llibreria Índex ha convocat una alineació blaugrana d'autèntic luxe per encarar aquesta autèntica final literària que és el Sant Jordi 2014. Els llibres que giren al voltant del FC Barcelona fa temps que estan concentrats als prestatges de l'establiment esperant el moment de saltar al terreny de joc deel sofà de lectura de casa teva. 

I el dorsal 10 de Leo Messi, el del millor jugador del món (i de la història) hi és present. Així al llibre que es titula Messi(Columna Edicions en català), l'autor Guillem Balagué presenta el món tot el que sempre has volgut saber sobre el crack blaugrana. És el primer llibre que està autoritzat pel propi futbolista i pel seu entorn. Balagué mira de trencar la capa de misteri que sembla que protegeixi i emboliqui, de manera permanent, el millor futbolista de tots els temps. El document detalla la infantesa del jugador a l'Argentina, la seva arribada a Barcelona, la seva contractació pel club català, la seva relació amb les altres estrelles al vestidor del Camp Nou...  Tot realitzat gràcies a què Balagué ha pogut apropar-se al sempre tancant entorn íntim del 10 del Barça. El llibre també té un regal: una anàlisi, en exclusiva, de la figura de Messi feta pel qui va ser el seu entrenador Pep Guardiola.

La historia del niño que no quería ser portero és la biografia del porter Víctor Valdés. Lesionat de llarga durada, trencament del lligament del genoll dret en una desgraciada jugada fortuïta, el futur del de Gavà és un autèntic misteri. En aquest llibre, d'Amadeu García Bernaus, explica el tarannà del millor porter de la història del Barça. Un noi que, de petit, no volia jugar sota els pals i que preferia tocar la pilota amb els peus.

Xavi, el dueño del balón. Realment, Manuel Bruña no va poder escollir millor títol per resumir el paper de Xavi Hernández dins d'un terreny de joc. El futbolista amb més partits jugats amb la samarreta del Barça dóna per a una tesi doctoral. En aquest llibre, l'autor se centra en la filosofia de Xavi "ha de córrer la pilota i no el jugador" i en les opinions que aquest autèntic romàntic del futbol li han generat els diferents entrenadors que ha tingut.

Tata Martino, de Rosario al Camp Nou Sebastián Garavelli ens acosta la figurs de l'entrenador argentí del FC Barcelona, Gerardo Martino, que ha tingut el difícil repte d'asseure's a la banqueta del Camp Nou agafant el relleu d'autèntics mites com Pep Guardiola o Tito Vilanova. Amant de la família, dels amics, dels asados, aquest entrenador atípic va presentar-se al món posant-li la vida complicada a la selecció espanyola assegut a la banqueta del Paraguai. El món va quedar parat per la manera tèctica d'aquest entrenador argentí que la vida ha dut a haver de suportar la pressió d'una de les esquadres més complicades de l'elit esportiva.

Si el el món del futbol parlem del Geni discret, tothom sabrà que ens referim a Andrés Iniesta. El jugdor del FC Barcelona, lluny d'estridències, tatuatges i pentinats estrafolaris, recull la imatge de l'home normal que juga a futbol. En aquesta alineació per a Sant Jordi de la Llibreria Índex, el document sobre el manxec del Barça, fet per Víctor Malo, no hi podia pas faltar. Ens acosta a un noi que va venir a Barcelona per jugar a la Masia, per fer el gol que donava el primer Mundial a la selecció estatal i per emocionar el futbol mundial per la seva amistat amb l'espanyolista Dani Jarque, tristament desaparegut l'estiu de 2009.

Un enorme primer pla de Carles Puyol serveix al periodista Lluis Lainz per presentar la biografia del capità del FC Barcelona. Aprofitant que el lleidarà ja ha anunciat que el 30 de juny de 2014 ja no seuirà vestint la samarreta del Barça per motius mèdics, potser és un bon moment per acostar-se a una de les figures més emblemàtiques i més lluitadores de les darreres dècades a Can Barça. Guanyador de tot, Puyol ha protagonitzat infinitat d'anècodtes, històries de superació fins a convertir-se en un model i un referent per a la gent més jove.

Sabies que Neymar va estar a punt de morir en un accident? Que va ser un nen que va créixer en la més absoluta pobresa? Que va arribar a dir dues vegades que no al Reial Madrid? Tot això es pot descobrir en el llibre sobre l'astre brasiler que a la Llibreria Índex ja tenim reservat per a tu i que està escrit en format de converses amb el seu pare. A Neymar Conversación entre padre e hijo, es repassen les aventures i desventures d'aquest noi de 21 anys que aterra al Camp Nou, embolcallat per la polèmica, però amb una gran classe i un enorme futur per explorar.

Text: Joan López Escofet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada