dimarts, 9 d’abril del 2013

Crònica de la presentació "El Caminant davant del congost" Jordi Pujol. Proa


La Llibreria Índex va tenir l'honor d'omplir fins la bandera la Sala Roser Carrau de l'Espai Cultural de Can Bisa, el passat divendres 5 d'abril, amb la presència de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Amb el llibre El caminant davant del Congost sota el braç, Jordi Pujol va desplegar tot el seu carisme per explicar els motius que el van portar a escriure aquest compendi de reflexions que retratan l'evolució del seu pensament polític en els darrers temps. L'acte, que va ser molt amè, va servir per veure un Jordi Pujol en plena forma. Molt distès i molt còmode amb el format.
L'expresident de la Generalitat va assegurar que, "en aquests moments, Catalunya es troba al bell mig d'un congost. Un pas estret, vulberable i on sembla molt complicat tant anar enrere com avançar. També és impossible quedar-s'hi al mig". Pujol considera que el país necessita un revulsiu i que aquest "podria ser la independència. Jo no havia estat mai independentista. De fet, tant jo com CiU hem fet el que no està escrit per assegurar la governabilitat d'Espanya, però sembla clar que els altres camins no es duran enlloc. Per tant, provem el camí independentista. Si ara se celebrés el referèndum, votaria independència" va assegurar Jordi Pujol.
L'autor d'El caminant davant del Congost avisa que "no serà un camí fàcil. És un procés que s'ha d'engegar sense cap mena de violència, procurant el mínim enfrontament amb Espanya". "Espanya és un país que jo conec molt bé. Fins i tot l'admiro. Però, avui és un país que no és brillant. No els funciona res. Ni la monarquia, ni els partits polítics, ni els sindicats, ni el Tribunal Constitucional, ni el Tribunal Suprem... Haurien d'entendre que els catalans no els volem rebutjar. Que només volem ser el que som: catalans".

Text: Joan López Escofet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada