dissabte, 18 de maig del 2013

Biblioteca Tadao Ando de llibres Il·lustrats al Japó

Fascinats! Biblioteca de Tadao Ando per a llibres il·lustrats a la ciutat d'Iwaki, Japó proveeix al seu públic jove amb els llibres disposats en cubicles a través de les parets, grans escales de la lectura casual i espais oberts per omplir amb la imaginació i el joc. Impressionant, oi?

El Museu dels llibres il·lustrats, també coneguda com la Biblioteca del llibre 
il·lustrat, es troba a la ciutat d'Iwaki, Fukushima al Japó. El 2005, l'arquitecte japonès Tadao Ando va dissenyar aquesta biblioteca especial (de propietat privada).

L'edifici ocupa 492,07 m² de superfície, amb la superfície útil total que ascendeix a 634,05 m² a l'edifici Ando. Les decoracions són mínimes, en gran part consisteix en els propis llibres en una pantalla de la coberta, que domina l'espai.
Els únics tres materials utilitza en l'edifici són de formigó vist reforçat, vidre i fusta. L'aquitecte diu: "El concret pot ser molt ric en color ... les gradacions de color creen una sensació de profunditat".

La simplicitat de color es va observar per alguns crítics que esmenten el fet que la noció occidental de decoració per a nens és menys dura i angular. En la Biblioteca de Llibres Il·lustrats l'únic color és subministrat pels patrons brillants dels propis llibres. Els passadissos es mantenen deliberadament foscos, en desafiament d'una possible preferència occidental per espais plens de llum de manera uniforme. "Vostè serà capaç de veure la llum a causa de la foscor", va dir Ando. 


La biblioteca s'ha destacat com un dels "25 biblioteques més modernes del món". 

Un total de 6.000 persones van visitar la Biblioteca Llibre Imatge en els seus primers 10 mesos, sovint 200 cada dia públic. No és només un espai per a nens sinó que és  també interessant i divertit per adults 

La col · lecció és d'abast internacional i conté només llibres il.lustrats per als nens petits. Hi ha 1,300 llibres de la col · lecció, que va ser compilada en privat abans de ser compartit a la biblioteca. 
Autors que apareixen a la col · lecció inclouen Maurice Sendak, Marie Sala Ets, Edward Gorey i Kate Greenaway. 


El públic pot gaudir de la construcció mitjançant la presentació d'una sol · licitud per escrit i rebre una data específic de la invitació: "..  Els divendres són els dies d'accés públic. L'entrada és gratuïta. Els visitants poden arribar a peu, amb cotxe o amb autobús. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada