dimecres, 22 de juliol del 2015

Recomanacions per l'estiu 2015



A l'estiu quan estem de vacances, el temps és relatiu. Estem ociosos, la ment està distreta i evasiva, la llum ens regala tardes càlides i llargues i estem més relaxats...

és el moment de carregar-se de lectures!



















Quins llibres farán el viatge amb tú ?

Nosaltres et recomanem aquests:






TRUEBA, DAVID

ANAGRAMA


Blitz podría ser una tragicomedia romántica. Pero como ese género no existe, estamos invitados a ignorar las etiquetas y centrarnos de manera apasionada en la peripecia de los personajes. En especial de Beto, un joven arquitecto paisajista que llega  a Múnich.
Llena de emotivas instantáneas del amor perdido, bajo una escritura afilada por el sentido del humor, los personajes parecen deslizarse dentro de un reloj de arena. Porque será la reflexión sobre el discurrir del tiempo lo que conduzca al protagonista hacia una mujer de otra edad, Helga, en un encuentro intergeneracional que es el corazón del relato. Pegado a los pensamientos de Beto, el lector no dejará de preguntarse a cada momento por lo que le espera en la página siguiente. ¿Y ahora qué?
La respuesta se esconde en esta narración destilada, la esperada nueva novela de David Trueba tras Saber perder, que se alzó con el Premio de la Crítica en 2008.



FOSTER WALLACE, DAVID

EDICIONS DEL PERISCOPI


El aclamat i malaguanyat escriptor David Foster Wallace reflexiona sobre alguns dels aspectes més importants de la vida en aquest manifest agut i profund. A mesura que busca respostes a preguntes gens senzilles, plasma les seves creences i deduccions sobre la naturalesa humana i dissecciona sense complexos una de les decisions més importants i alhora inconscients que prenem constantment: què pensem del món que ens envolta i de quina manera ho fem.

Escrit amb l’intel·lecte i l’humor inconfusible de l’autor, L’aigua és això ens interpel·la sobre els reptes de la vida diària i ens ofereix reflexions provocadores que ens renoven a cada lectura.

“Les realitats més òbvies, ubiqües i importants sovint són les que més costen de veure.”

THOREAU, HENRY DAVID

ERRATA NATURAE


En 1845 Thoreau abandona la casa familiar de Concord y se instala en la cabaña que ha construido junto a la laguna de Walden. Pero no se marcha a los bosques para «jugar a la vida», sino para «vivirla intensamente de principio a fin». A partir de esa experiencia escribe uno de los clásicos fundamentales del ensayo moderno. Walden es tanto un experimento literario sin precedentes como un manual para la buena vida: un libro escrito contra toda servidumbre y a favor de la felicidad como única riqueza del ser humano. Walden es una defensa de la vida libre y salvaje, así como una crítica feroz de la sociedad y sus imposiciones, que apenas han variado desde aquella fecha. Walden es un cuestionamiento radical y directo de la institución del trabajo como adocenamiento y del mercado como único dios, así como una lúcida defensa de la simplificación de la vida y del camino que nos lleva a perseguir su esencia y sus placeres cotidianos. 


Walden es una reflexión sobre la necesidad de preservar tanto la naturaleza y el planeta como el meollo de nuestra propia existencia individual e irreductible. Walden habla de lagunas salvajes y hombres sabios, alces y shakespeares, esclavos huidos y trabajadores sonámbulos, las montañas de Nueva Inglaterra y el Bhagavad Gita, la belleza del fuego hogareño y la Gran Nevada, el silbido devastador del ferrocarril y el recóndito ulular del búho, la erudición de los indios Massasoit y la banalidad de los eruditos de Harvard, la belleza absoluta de la soledad y la importancia inconmensurable de la amistad, el bienestar que exhiben las marmotas y el malestar que aqueja a la mayoría de los seres humanos. 


Según el propio Thoreau, «Walden es un libro escrito para esa mayoría de hombres que está descontenta con su vida y con los tiempos que le ha tocado vivir, pero que podría mejorarlos. Y también para aquéllos en apariencia ricos, pero que en realidad han acumulado cosas inútiles y no saben muy bien qué hacer con ellas».



Intensa, alegre i divertida, però també immensament commovedora i emotiva, També això passarà és una narració inoblidable de to autobiogràfic sobre la pèrdua, l 'amor, l'amistat i el sexe que ha estat considerada de manera unànime la revelació literària.

La Blanca, una dona d’uns quaranta anys, acaba de perdre la mare, una coneguda escriptora i editora barcelonina de personalitat desbordant. Amb un punt de bogeria, impulsiva com sempre, la Blanca decideix emprendre un viatge terapèutic a la casa familiar de Cadaqués acompanyada dels seus dos fills, els dos exmarits, l’amant actual i dues amigues tant o més peculiars que ella. Un viatge que l’ha de dur a retrobar l’essència de la complexa relació que tenia amb la seva mare, tot buscant les paraules adients per parlar de l’absència i de l’enyorança, però també del plaer i de l’alegria de viure. Una novel·la plena de sensualitat, humor i desimboltura.





BUTLER, NICKOLAS

LIBROS DEL ASTEROIDE


Henry, Lee, Kip y Ronny crecieron juntos en el mismo pueblo de Wisconsin, Little Wing. Amigos desde niños, sus vidas comenzaron de manera similar pero han tomado caminos distintos. Entre la alegría del encuentro las antiguas rivalidades renacen y los viejos secretos amenazan con destrozar amistad y amor. Un relato maravilloso, emotivo y profundo que trata de un viejo tema: ¿podemos sentirnos alguna vez realmente en casa? Una novela sobre las cosas que importan: el amor y la lealtad, el poder de la música y la belleza de la naturaleza.


«De lectura deliciosa e intensa, habla de la progresión de las relaciones con la edad, del amor, de lo que cuesta y lo que se paga. Pero donde se eleva es en la íntima relación del qué con el dónde (Wisconsin), cuando se habla del amor -o el odio, según quién- a la tierra y las raíces, hogar y cadenas.»







ÚLTIMA CONFIDENCIA DEL ESCRITOR HUGO 

MENDOZA, LA

El atractivo profesor de literatura Víctor Vega decide aceptar la insólita propuesta que le hace la viuda del escritor Hugo Mendoza: investigar si, a pesar de que su muerte fue rigurosamente certificada, su marido sigue vivo y averiguar quién envía esa carta.




UN ANY I MIG

SOLER, SILVIA


COLUMNA



Un any i mig a la vida d'una família contemporània, amb uns pares acabats de jubilar i quatre germans, tres dels quals, per motius diversos, han de marxar de casa a buscar-se la vida. El gran és arquitecte i viu al Canadà, la segona, cuinera, viu a París, la tercera, oceanògrafa, viu a Mallorca...




CONRAD, JOSEPH

VIENA


Traducció Marta Pera Cucurell

Als 65 anys, després de tota una vida de pilotar el seu vaixell pels mars del Sud, el capità Henry Whalley s’arruïna sobtadament i es veu obligat a vendre’s la nau. Per aconseguir els diners que necessita, Whalley es resigna a capitanejar durant tres anys el Sofala, un rònec vapor de cabotatge propietat d’un patró infame, en Massy. Ni la monotonia de la ruta comercial del 'Sofala' ni les maquinacions de l'Sterne, el mesquí segon de bord, faran trontollar la fortalesa i la determinació del capità. Empès per la necessitat, però, Whalley decideix amagar una informació determinant que pot posar en perill el vaixell i la tripulació. Aquest engany farà que, per primera vegada, la seva integritat s’esquerdi i caigui en la desesperació. 
Aquest és l'argument d''Amb la corda al coll', novel·la que Joseph Conrad va publicar al 1902, només dos anys després de 'Lord Jim' i dos abans de 'Nostromo', dues de les seves obres més celebrades, i que ara tradueix Marta Pera Cucurell per a la col·lecció El Cercle de Viena. Conrad, que havia nascut el 1857 a Berdychiv –llavors part de Rússia– va escriure sempre en anglès, i entre els seus llibres més coneguts hi ha 'El cor de les tenebres' (1899) i 'L'agent secret' (1909). Editorial Alpha en va publicar, el 2012, els esplèndids ' Contes del neguit'.


                                                


Un barri d'immigrants irlandesos a Brooklyn, als anys vint. Una nena observa els seus veïns des de l?escala del davant de casa seva. Viu amb els seus pares i el seu germà Gabe. Algú és el relat, ple de matisos i explicat mitjançant escenes petites.Un barri d'immigrants irlandesos a Brooklyn, als anys vint. Una nena observa els seus veïns des de l'escala del davant de casa seva. Viu amb els seus pares i el seu germà Gabe. 
Algú és el relat, ple de matisos i explicat mitjançant escenes petites i íntimes, de l'existència de la Marie. L'arribada de l'adolescència, el primer amor, els desenganys, la pèrdua dels éssers estimats, la maternitat, la maduresa: la narració es desplega a poc a poc, seguint un ordre imprevisible però orgànic. La prosa d'Alice McDermott, de gran perspicàcia emocional, ens mostra com la vida es manifesta en modestos instants decisius, sense cap cerimònia. L'alegria i el dolor, la por i la vulnerabilitat, l'amor i la passió, aquestes són les emocions que, amb mà mestra, s'aborden en aquesta subtilíssima novel·la que aprofundeix amb delicadesa en la condició humana.


LEMAITRE,PIERRE
ALFAGUARA

No volverás a leer del mismo modo una novela negra...El comandante Camille Verhoeven vive la vida perfecta: está casado con la maravillosa Irène, con la que espera su primer hijo. Pero su felicidad se resquebraja tras un asesinato inusualmente salvaje.






REPARAR ELS VIUS

DE KERANGAL, MAYLIS

ANGLE EDITORIAL


PREMI LLIBRETER 2015


Simon Limbres mor als 19 anys en un accident de cotxe. És jove, esportista i tots els seus òrgans, excepte el cervell, estan intactes i sans: és el donant perfecte. I només vint-i-quatre hores després, el cor de Simon comença a bategar dins el cos de la Claire. Estem davant d’una novel·la excepcional, una increïble narració èpica sobre un trasplantament: la família, l’equip mèdic, la tecnologia... un escenari on l’autèntic protagonista és el cor de Simon Limbres. Novel·la guardonada amb el gran premi RTL-Lire, el premi Lectors de l’Express, el premi literari Charles Brisset, el premi Orange del Llibre, el premi París Diderot- Esprits Libres, el premi Relay i el premi dels Estudiants France Culture-Télérama.
Traduït per: Jordi Martín Lloret

Maylis de Kerangal (Toulon, 1967) Ha treballat al món editorial i és autora, entre altres, de les novel·les Je marche sous un ciel de traîne, La vie voyageuse, Corniche Kennedy (premi Murat), Tangente vers l’est(premi Landerneau) i Nacimiento de un puente (Anagrama 2013), guardonada amb els premis Médicis i Franz Hessel.

L’any 2014 ha rebut el gran premi de literatura Henri-Gal de l’Acadèmia francesa, pel conjunt de la seva obra.


TRES HOMES EN UNA BARCA

(PER NO PARLAR DEL GOS)

K. JEROME, JEROMEBLACKIEBOOKS

«Erem quatre: en George, en William Samuel Harris, jo mateix i en Montmorency. Asseguts a la meva habitació, fumàvem i parlàvem de com ens trobàvem de malament (malament, vull dir, des d'un punt de vista mèdic, és clar). Ens sentíem dèbils, i aix. ens posava nerviosos. En Harris va dir que de vegades tenia uns marejos tan extraordinaris que amb prou feines sabia què estava fent, i aleshores en George va dir que ell també en tenia, de marejos, i que amb prou feines sabia què estava fent, també. A mi, era el fetge all. que se m'havia espatllat.»  


 En conseqüència, els tres homes (l'opinió del gos Montmorency no compta) decideixen embarcar-se en un creuer pel Tàmesi, a la recerca de la pau espiritual i la vida sana. El que ignoren aquests màrtirs de  la hipocondria és que de vegades passen coses que poden transformar el més modest dels viatges en una aventura com a mínim pintoresca. 



 «La meva intenció no era escriure una obra còmica», va declarar Jerome  K. Jerome sobre "Tres homes en una barca". Sembla, doncs, que ho va fer sense voler. 
 Una de les 100 millors novel·les de tots els temps, segons "The Guardian". 
 Una de les 3 novel·les més divertides de tots els temps, segons "Esquire". 
 Més de 50 milions d'exemplars venuts des que es va publicar.



Algundia aquest dolor et servirà, Peter Cameron

Sembra Llibres


James Sveck és un jove precoç i vulnerable que aprecia profundament el món que l’envolta, però que no té ni idea de com viure-hi. Acaba de complir els divuit i no té intenció de relacionar-se amb la gent de la seva edat. Ni els comprèn ni creu que hi té res en comú. De fet, en James rebutja totes les premisses que governen la societat on viu, incloent-hi donar per fet que anirà a la universitat a la tardor. El que més li agradaria és marxar a viure a algun lloc perdut de l’Oest Mitjà. Però de moment es passa l’estiu treballant a la galeria d’art que la seva mare té a Manhattan, en la qual no entra mai ningú. Allà imagina la identitat que l’ajudarà a escapar-se de la quotidianitat que l’ofega. Encara que res no sortirà com pensava.



A veces estar en lo más alto no es suficiente. El ambicioso y cautivador Roger Brown parece haber logradotodo lo que un hombre puede desear: ser el mejor en su trabajo como headhunter (cazatalentos) para empresas, estarcasado con una culta y bella mujer.



GENTE FELIZ LEE Y TOMA CAFÉ, LA

MARTIN-LUGAND,AGNES


PUNTO DE LECTURA


Y a ti, ¿qué te hace feliz?Tras la muerte de su marido y de su hija en un accidente, Diane lleva un año encerrada en casa, incapaz de retomar las riendas de su vida. Su único anclaje con el mundo real es Félix, su amigo y socio en el café literario.


L'ILLA DE LA INFANTESA

LA MEVA LLUITA 3

KNAUSGÅRD, KARL OVE

L'ALTRA EDITORIAL

L’illa de la infantesa, el tercer volum del sextet La meva lluitaKarl Ove Knausgård explora els anys d’infantesa, l’època de la fragilitat, les emocions desbordades, l’aprenentatge constant i la vitalitat inesgotable, quan tot passa per primera vegada i tant els èxits com els fracassos resulten terriblement colpidors. Karl Ove, amb set anys i immers en un món en què els adults, omnipresents, ocupen una posició prevalent i poderosa, s’enfronta al primer curs escolar amb una barreja d’excitació delirant i por paralitzadora, mentre la relació amb els seus pares —la mare, benèvola, càlida, tranquil·la; el pare, cruel i impacient— marca el ritme dels seus dies.
L’illa de la infantesa és un llibre sobre la família i la memòria, i sobre els abismes que separen els somnis infantils de la realitat adulta. Knausgård ha creat una història universal sobre la lluita del dia a dia que tots sostenim al llarg de la vida, una obra profunda i enlluernadora en què cada volum es pot llegir de manera independent o com a part d’un projecte magistral.


CASA DE LES MINIATURES, LA

BURTON, JESSIE

AMSTERDAM

Amor i obsessió, traïció i venjança, veritats amagades i sospites latents. El magnífic debut de Jessie Burton és una novel·la històrica absorbent de suspens embriagador que ja ha captivat milers de lectors: la revelació literària de l’any al Regne Unit.
L’any 1686, un dia de tardor, Nella Oortman truca a la porta d'una casa imponent del barri més ric d’Amsterdam, la fastuosa capital cultural i econòmica de l’època. La jove, de només divuit anys, comença una nova vida: s’ha casat amb l’il·lustre comerciant Johannes Brandt, un home distant, molt més gran que ella, que la sorprendrà amb un regal de noces inesperat: una casa de nines esplèndida, rèplica de la seva nova llar. Amb el temps, la Nella, decebuda per la buidor de la vida conjugal i la freda rebuda familiar, dedicarà els dies a omplir la casa de nines amb unes miniatures de realisme prodigiós enviades per algú que amaga la seva identitat i que coneix tots els secrets del seu art... i també els de la família Brandt. Uns secrets que la Nella descobrirà de la manera més insospitada i que li revelaran perills ocults i històries passades que posaran en dubte totes les seves creences sobre l’amor i el destí.






GEGANTS DE GEL

BENESIU, JOAN

EDICIONS DEL PERISCOPI

Premi llibreter 2015


A les acaballes de l’any, al voltant d’una taula del petit bar Katowice, a la ciutat argentina d’Ushuaia, s’hi troben diferents personatges arribats d’arreu del món. L’escriptor, convertit en viatger, relata els esdeveniments que succeeixen als diversos exiliats ancorats a la fi del món. Un parisenc que fuig de la seva acomodada família, un anglès que s’allunya d’un horror familiar, un jove mexicà estudiant de química, un xilè circumspecte i silenciós, el propi escriptor, que sembla immers en una cerca amb motius poc clars i, finalment, una polonesa, la propietària del bar.
Prop d’aquesta geografia de frontera física i també personal, cadascun desgranarà la seva pròpia història elaborant un trencaclosques que acaba formant un tapís preciós on tots els elements s’entrellacen al voltant de dos temes recurrents: la cerca de la identitat i el mite de la frontera.
"Avui la narrativa d’alta volada escasseja i un autor com Joan Benesiu és aigua en un desert." Manuel Baixauli, El País
Pròleg de Manuel Baixauli








Al sur de la frontera , al oeste del sol 

Haruki Murakami

Tusquets editores

Hajime es un hombre moderadamente feliz, casado, padre de dos niñas y dueño de un club de jazz, cuando se reencuentra con Shimamoto, una vieja amiga de la infancia y la adolescencia de la que no había vuelto a tener noticias. Ambos, hijos únicos, habían compartido aficiones y secretos en la escuela primaria, y ahora, varios años después, se sienten atraídos sin remedio. Jaime, obesionado, parece dispuesto a dejarlo todo por ella... Con inquietante sutileza, Murakami nos cuenta una historia clásica de amores perdidos y recobrados, de la consumación de una promesa de plenitud, que destila la indefinible sensación de desajuste con el mundo que acucia al hombre contemporáneo



UNA NOVEL·LA PULP

DEL CLOT,DAMIA
LLIBRES DEL DELICTE

Quan l’alta societat amaga una vida oculta acostuma a ser un cúmul de perversions. Una novel·la pulp és tota aquesta perversió plena de luxe, lluites i baixos instints.A la zona alta de Barcelona, tots els veïns d’un d’aquells edificis amb piscina al terrat i espectaculars panoràmiques de la ciutat amaguen turbulents secrets que donen color a unes vides presidides pel poder, els diners, el sexe, les drogues i la voluntat de més poder, diners, sexe i drogues. Els germans Lomas, en guerra fratricida pel control de l’empresa familiar, són els propietaris de l’edifici i exerceixen un particular control en el seu àmbit d’actuació entre advocats sense escrúpols, peculiars sicaris, polítics corruptes, dones que només aspiren a buidar el compte corrent al Passeig de Gràcia, pederastes, actrius sexys, adolescents malcriats i escriptors immortals que ho observen tot des d’un mirador privilegiat.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada