dimarts, 22 de setembre del 2015

El Mosquit llibre I

El mosquit llibre: presentem-lo, per si algú encara no el coneix

Volem presentar aquí el mosquit llibre, només per aquells que encara no n’hageu sentit parlar, de ben segur una petita minoria. Avui se’ns ha posat ben guapo i eixerit –és presumit com ell sol- i ningú diria que s’ha passat l’estiu treballant de valent inoculant el verí de la lectura a tort i a dret. De fet, l’estiu és per a ell temporada de molta feina.

Ara li toca baixar ritme, i resguardar-se a la Llibreria Índex del fred i del mal temps que vindran –tot i que ara mateix ningú ho diria-, i on només ha de vigilar que tothom que entri –petits, mitjans, grans o desproporcionats- surti com a mínim un pèl més enverinat del que havia entrat. Fàcil!

Pels que encara no el conegueu, només dir-vos que el mosquit llibre és una espècie autòctona d’arreu del món i també d'una gran extensió del món imaginari.La seva existència es remunta a l’antiguitat, i una mica més... o una mica menys, depèn d’on cadascú col·loqui l’antiguitat. No acaba de quedar clar de quan data la primera aparició d’aquest mosquit sobre la terra. El que sí sabem del cert és que cria que se les pela, i que és refractari a qualsevol barrera que se li vulgui posar. 

A la família del mosquit llibre hi ha membres excel·lents, d’altres bons i d’altres certament menys reeixits o millorables, però com això passa a totes les cases, tampoc li ho tindrem en compte, no?

Heu de saber –per qui encara no n’estigui al cas- que un cop el mosquit llibre t’ha picat ja no hi ha res a fer. No se li coneix antídot. Bé, és mentida. Sí hi ha un antídot, i és el de tenir fills petits, quants més millor. Però aquest remei no té massa acceptació popular, doncs tots sabem que no surt a compte: resulta extremadament car i a la llarga ben poc durador. 

Resumint, i per acabar, que més val deixar-se portar pels perniciosos efectes de la seva picada, i gaudir de les lectures i les propostes del nostre mosquit llibre particular que ens acompanyarà aquesta temporada! 

Mosquit llibre

http://annalleonart.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada