divendres, 8 de març del 2013

El gran concurso de la caca


El gran concurso de la caca
Text i il·lustracions: Guido Van Genechten
Editorial SM
A partir de 2 anys

Tots sabem com els agrada als nens els temes escatològics, no conec cap nen sobre la capa de la terra que no li diverteixi aquest tema. Ells tracten aquest tema amb una espontaneïtat pròpia de l’edat, i  es diverteixen  dient  la paraula caca o pet furtivament, o cridant-la de manera repetitiva, esperant la inevitable reacció dels adults, com una petita provocació encantadora.

Doncs aquesta història és tot el contrari, aquí és parla amb total naturalitat, de una cosa que tots fem , la caca, una cosa tant natural i quotidiana. En aquest conte s’explica com el rei Pedorro organitza una peculiar convocatòria, un concurs de caca en tota regla per premiar la millor i  la més ben  presentada, i  és el rei el que decidirà el guanyador. Ja us podeu imaginar que tots els animals s’afanyen a inscriure’s, i presenten tots cofois, autèntiques creacions escatològiques que sorprendran al Rei Pedorro.

Encara que us sembli que aquesta història és simple, guarda un missatge amagat que ens ensenya que, no per ser el més gros, has de ser el millor, sinó que, amb la voluntat i l’esforç de fer les coses especials i amb il·lusió, ens dóna un valor afegit, i és per això que aquest conte ens ha captivat.

Quan comences el llibre ja et fa aixecar un petit arc als teus llavis, però a mida que avances,no hi ha pàgina sense rialla, no pots parar de riure, aquest llibre és simplement hilarant!

Text: Blanca Ros Solé



Il·lustracions acurades*
Missatge*
Divertit*
Original*
Escenari natural
Animals*
Sentiments
Hàbits
Valors i convivència*
Aprenentatge de coneixements
Lletra manuscrita
Lletra Majúscula
Lletra imprenta*
Enquadernació acurada*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada